Testovi Joffrey Lauvergna negativni, nakon pozitivnog u srijedu

Testovi francuskog košarkaša izazvali konfuziju

Testovi Joffrey Lauvergna negativni, nakon pozitivnog u srijedu

Košarkaš Žalgirisa Joffrey Lauvergne u srijedu je imao pozitivan test na koronavirus.

Nakon što je klub poduzeo sve propisane mjere, Francuza stavio u izolaciju uz propisanu medicinsku njegu, za samo par dana dogodio se obrat. 

Žalgiris, koji je Lauvergnea skinuo s liste košarkaša koji su sinoć nastupali u Euroligi protiv Khimkija svog je košarkaša naknadno testirao još dva puta da se potvrdi prisustvo Covid-19 virusa. No međutim, testovi kojima je Lauvergne bio podvrgnut u petak i subotu bili su negativni na koronavirus. 

Nakon što su dva uzastopna testa bila negativna Žalgiris je već pokrenuo postupak kojim od nadležnih institucija traži da se uvaže dva posljednja testa te da se njihov košarkaš oslobodi izolacije i vrati u redovan trenažni proces. Sasvim je izvjesno da će u bliskoj budućnosti ovakvih siituacija biti još a konfuzija koju ovakve stvari izazivaju neće biti od koristi baš nikome. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti