Fenomenalno polufinale Eurolige: CSKA se vratio 'iz mrtvih', ali Efes ide u finale
Foto - EPA

Predvođeni Vaslijem Micićem

Fenomenalno polufinale Eurolige: CSKA se vratio 'iz mrtvih', ali Efes ide u finale

M. Šljivak

Košarkaši Anadolu Efesa pobijedili su danas u Kolnu CSKA iz Moskve rezultatom 89:86 i postali su prvi finalisti Eurolige.

Predvođeni sjajnim Vasilijem Micićem košarkaši Efesa su uspjeli da savladaju CSKA i da se plasiraju u svoje drugo euroligaško finale, iako su umalo ispustili ogromnu prednost.

Turski velikan je dominirao od samog početka ovog meča. Micić je rešetao koš sa svih pozicija i već nakon prve dionice Efes je imao 10 poena prednosti, 25:15.

Istanbulski tim je potpuno kontrolisao igru i u drugom periodu. Razlika je išla i do plus 16, a na odmor Efes odlazi sa 12 poena razlike, 49:37.

U nekoliko navrata turski prvak je imao i po 21 poen plusa. Nakon 30 minuta igre bilo je 16 razlike (71:55), ali CSKA se nije predavao.

Zaigrao je ruski velikan bolju odbranu u posljednjoj dionici. Uspjeli su se potpuno vratiti u meč, a na tri minute do kraja došli su do minus tri (83:80), a Micić je morao da napusti teren zbog pete lične.

Na minut do kraja CSKA dolazi na minus jedan (87:86), Efes zatim promašuje dva napada zaredom, isto pravi i CSKA, a Larkin na osam sekundi prije kraja odlazi na liniju slobodnih bacanja.

Zvijezda Efesa pogađa samo jedno bacanje za 88:86 i moskovskom timu je ostao zadnji napad na ovom meču. Will Clyburn šutira za tri i pobjed, ali ne pogađa, a Larkin zatim postavlja konačan rezultat 89:86 sa linije slobodnih bacanja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Još jedan fenomenalan meč odigrao je MVP Eurolige Vasilije Micić koji je susret završio sa 25 poena i šest asistencija, a odličan je bio i Šanli sa 19 poena i osam skokova. Kod ekipe CSKA Will Clyburn je ubacio 26 poena, a Hackett je dodao 17.

Drugo polufinale večeras igraju Barcelona i Milano.

Promo

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Mislim da je sazrela situacija da Efes bude šampion Evrolige...
2 0
Usamljeni Hashishar
A kol'ko je Musa odigr'o minuta?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi