Džanan Musa bez nastupa protiv Nenada Markovića
Foto - Anadolu Efes

Efes poveo u seriji

Džanan Musa bez nastupa protiv Nenada Markovića

M. Šljivak

Anadolu Efes pobijedio je Gaziantep rezultatom 96:73 u prvom susretu četvrtfinala play-offa za prvaka Turske.

Ekipa Gaziantepa koju predvodi legendarni Nenad Marković, nije mogla previše protiv velikog favorita za osvajanje titule prvaka Turske i na kraju je uvjerljivo poražena.

Gaziantep dobro otvara ovaj meč. Imali su vodstvo u uvodnim minutama, ali potom Efes preuzima kontrolu nad utakmicom.

Na kraju prve dionice bilo je četiri poena prednosti u korist istanbulskog tima (22:18), razlika je u drugoj dionici išla i do plus 22, a na odmor se odlazi sa 15 poena prednosti u korist domaćeg tima, 45:30.

U nastavku Efes lagano kontroliše utakmicu. U jednom trenutku su imali i 34 poena prednosti, a na kraju je Gaziantep uspio da spusti razliku na minus 23.

Adrien Moerman sa 20 i Vasilije Micić sa 19 poena predvodili su Efes do pobjede u ovom duelu, dok je kod Gaziantepa Jaiteh ubacio 26.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Bh. košarkaš Džanan Musa ponovo nije dobio šansu za igru od Ergina Atamana koji ga od dolaska iz NBA lige veoma rijetko koristi.

Drugi meč ove serije igra se u nedjelju u Gaziantepu, a serija se igra, a dvije dobijene utakmice.

Top Komentari

C.Banks
Ima talenat momak, bilo bi šteta da propadne
3 0
makelele
Dzenan Dzumhur 2.0
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi