Anadolu Efes i Unics na NBA način

Pobjeda domaćih

Anadolu Efes i Unics na NBA način

Edmir Škorić

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Unics Kazan sa 104:99 u meču sedmog kola Eurolige.

U Istanbulu pravi meč, kojeg se ne bi postidjeli niti u NBA ligi. Na kraju je palo preko 200 poena, a domaćin je slavio sa plus pet (104:99).

Prvih 20 minuta utakmice gosti iz Rusije bili su bolji, vodili smo uglavnom, a na poluvremenu je njihova prednost iznosila pet poena (54:49).

Sredinom treće četvrtine Efes je preuzeo vodstvo, pa brzo došao na plus sedam, da bi u četvrtoj došao i do maksimalnih 12 poena prednosti, a s plus pet se zadovoljio po završetku meča.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za turski klub ovo je bila treća pobjeda, dok je Unics upisao peti poraz.

Thomas Heurtel je s 24 poena bio najbolji igrač Efesa, dok je Thomas Deshaun dodao 20, a Cedi Osman 16 poena. Keith Langford je na drugoj strani ubacio 25, a Artsiom Paparhouski 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti