Efes se i dalje nada plasmanu u TOP 8
Foto: Anadolu Efes

Euroliga, grupe E

Efes se i dalje nada plasmanu u TOP 8

Anadolu Efes zadržao je minimalne šanse kada je u pitanju plasman u TOP 8 Eurolige, pošto je večeras slavio na domaćem terenu protiv ekipe Unicaje sa 87:67.

U prvoj četvrtini Efes je stavio do znanja protivniku šta ih očekuje u nastavku meča. Nakon 10 minuta igre već je bilo velikih +16 za domaćina (27:11). Ostatak meča protekao je u izjednačenoj igri, pa su izabranici Dude Ivkovića došli do 6. pobjede u grupi E. Sa druge strane Unicaja je ostala na samo tri trijumfa u 12 odigranih kola.

Ipak, da bi obezbijedili plasman među osam najboljih timova Evrope, moraće se desiti pravo malo čudo. U preostala dva kola Efes bi trebao da ubilježi dvije pobjede, ali u isto vrijeme četvoroplasirana ekipa Zvezde ne bi smjela da trijumfuju ni u jednom meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Što se tiče večerašnjeg pojedinačnog učinka, Thomas Huertel i Dario Šarić predvodili su domaćina sa 17 poena, dok je kod gostiju DeMarcus Nelson susret završio sa 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije