Anadolu Efes zaledio Khimki na minus 39

Uvjerljiva pobjeda istanbulskog tima

Anadolu Efes zaledio Khimki na minus 39

S. Grebović

Košarkaši Anadolu Efesa su na svom parketu bili bolji od Khimkija ubjedljivim rezultatom 99:60.

Turski predstavnik je od prvog minuta nametnuo svoj tempo igre i stigao do potpuno zaslužene prednosti. 

Na odmor se otišlo sa plus 16 Anadolu Efesa, koji je u nastavku još više povećavao svoju prednost. Ruski tim se u potpunosti zakazao u trećoj dionici u kojoj je ubacio svega deset poena.

Prednost je u jednom momentu išla i preko 40 poena razlike, a na kraju se završilo rezultatom 99:60. 

Najefikasniji igrač u pobjedničkom taboru bio je Sanli sa 19 poena, dok je Shane Larkin dodao 15. Sa druge strane bolji od ostalih bio je Michey sa 14, dok je Shved dodao jedan poen manje.

Novi klub našeg Džanana Muse je ovom pobjedom vezao šesti uzastopni trijumf u svim takmičenjima, a u Euroligi je trenutno na omjeru 11-9, dok je Khimki ostao zakucan za dno sa omjerom 2-18.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroleauge, 20. kolo:

Anadolu Efes - Khimki 99:60

Top Komentari

user1602245913
Kad će Musa igrat?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi