Raspad sistema u jednom od najboljih timova Evrope
Problematični duo nije želio putovati s ostatkom ekipe autobusom i ubrzo bi mogli završiti s nastupima za Efes (Foto: Instagram)

Potpuni haos u timu

Raspad sistema u jednom od najboljih timova Evrope

M. Šljivak

Dvostruki uzastopni šampion Eurolige, turski velikan Anadolu Efes, doživljava pravi raspad sistema. Tim ove sezone nije uspio ostvariti plasman u doigravanje i odmah nakon toga su počeli problemi s igračima koje predvode Amerikanci Shane Larkin i Will Clyburn.

Anadolu Efes je i ove sezone bio jedan od glavnih favorita za osvajanje Eurolige. Ipak, nakon dvije uzastopne titule prvaka Eurolige, turski velikan će pobjednički tron morati prepustiti nekom drugom.

Nije aktuelni šampion uspio čak ostvariti ni plasman u doigravanje. Ekipa koju predvodi Ergin Ataman je na omjeru od 16 pobjeda i 17 poraza na kolo prije kraja i za njih je ova katastrofalna sezona u Evropi završena.

Međutim, čini se kako će klub okončati saradnju i s dvojicom veoma bitnih košarkaša. Shane Larkin i Will Clyburn napravili su ozbiljan problem prethodnog vikenda i lako bi se moglo desiti da su oni odigrali svoj posljednji meč za Efes.

Efes je u prvenstvu u nedjelju poražen od Pinar Karsiyake. Nakon meča ekipa je zakasnila na let za Istanbul, pa im je ponuđen prijevoz autobusima.

Svi su pristali osim Larkina i Clyburna. Oni su odbili da uđu u autobus i ostatak tima je otišao bez njih.

Oglasi

Vrlo je moguće da Ataman nakon ovog incidenta više neće računati na njihove usluge. 'Kuha' u Efesu dosta dugo između igrača i trenera, a posebno se to odnosi na Larkina koji je ranije javno iznio nezadovoljstvo jer smatra da provodi premalo vremena na parketu.

U jednom od najboljih timove Evrope vlada potpuni raspad sistema. Očigledno su se svi zasitili jedni drugih i treba očekivati velike promjene u timu tokom ljeta.

Ono što je sigurno je to da će Ataman napustiti mjesto trenera. S njim neće biti obnovljena saradnja i on bi mogao preuzeti grčkog velikana Panathinaikos.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cla51S1OHD2/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Larkin i Clyburn će također vjerovatno napustiti klub, a vidjet ćemo kakva će biti reakcija rukovodstva tima iz Istanbula i kako će ekipa izgledati u narednoj sezoni.

Treba istaći da je Efes postao prvi tim u modernoj Euroligi koji nije uspio ostvariti plasman u doigravanje nakon što je uzeo trofej osvajača takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi