Lista kandidata za NBA draft: Kamenjaš, Matković, Biberović, Ilić

Četiri igrača rođena u BiH

Lista kandidata za NBA draft: Kamenjaš, Matković, Biberović, Ilić

M. Šljivak

NBA liga objavila je danas imena košarkaša koji su se prijavili za NBA draft.

Ukupno 353 mlada košarkaša poslali su prijave za draft, a od njih je 57 igrača van Sjedinjenih Američkih Država.

Među 'strancima' koji su podnijeli prijavu za učešće na NBA draftu su i četiri košarkaša koja su rođena u Bosni i Hercegovini.

To su centar Sparsa Kenan Kamenjaš, krilni centar Mege Karlo Matković, te dvojac koji ne nastupa za selekciju BiH - Tarik Biberović (Fenerbahče) i Dalibor Ilić (Igokea).

Kamenjaš ove sezone igra zaista odličnu košarku. U prvenstvu BiH je na prosjeku od 16 poena i devet skokova dok u ABA 2 ligi imao prosjek od preko 15 poena i gotovo sedam skokova po meču.

Matković je u dresu Mege u ABA ligi igrao prosječno 10 minuta i imao je učinak od šest poena i četiri skoka po utakmici.

Treba svakako istaći da brigu o karijeru ove dvojice mladih košarkaša vodi čuveni menadžer Miško Ražnatović.

Igrači koji se odluče odustati od drafta to moraju prijaviti do ponedjeljka.

NBA draft je na rasporedu 29. jula, a OVDJE pogeldajte kompletnu listu prijavljenih igrača.

Top Komentari

Tas14
koji ste vi cudaci… Svi su ovi skoro ne bitni ako se uporede sa Lukom Garzom. Čovijek koji svim srcem želi igrati za našu reprezentaciju a naš savez ne reagira puno. Luku Garza treba nastupati na Eurobasketu ove godine! (Radi se o najboljem college igracu)
16 0
Zvornicki
Kako bi nam odgovaralo da i Kamenjaš bude izabran na draftu, nevjerovatno. Ne toliko zbog reprezentacije i njega, nego zbog činjenica da je otišao u NBA iz Sparsa (uz dužno poštovanje prema Sparsu) i iz domaće lige što bi bila velika motivacija za našu djecu. Od sveg srca mu želim da sljedeću sezonu zaigra u NBA.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi