Anadolu Efes razbio Maccabi

Turski prvak "prebolio" poraz protiv CSKA

Anadolu Efes razbio Maccabi

Ekipa turskog prvaka Anadolu Efesa večeras je u svojoj Sinan Erden Areni sigurnom igrom savladala ekipu izraelskog prvaka Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 99:79. 

Poraz protiv Moskovljana u prošlom kolu očigledno nije ostavio velikog traga na tim Ergina Atamana koji je ponovo zaigrao sjajno i svojom prepoznatljivom igrom razbio Izraelce. 

Maccabi je u prvom poluvremenu igrao dobru košarku, u jednom periodu imao i prednost no ritam koji ove sezone na svom parketu nameće Efes je ubitačan. Krajem prvog poluvremena domaći tim je krenuo sa serijom koja je rezultirala s +7 na velikom odmoru a nastavila se i u 3/4. 

Iz minuta u minut razlika je rasla, sjajni Micić, Beabuois i Larkin rešetali su koš gostiju sa svih pozicija pa košarkaši u žutim dresovima mogu na kraju biti i zadovoljni s konačnih -20. Srpski playmaker zabio je 23 koša, Beabuois jedan manje, Simon 19 dok je Larkin stao na 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jake Cohen s 15 te Scottie Wilbekien s 12 bili su najbolji kod Izraelaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi