Anadolu Efes slavio protiv Fenera te došao na korak do titule

Sjajna partija Efesa

Anadolu Efes slavio protiv Fenera te došao na korak do titule

E. Dindić

Anadolu Efes je bez većih problema savladao Fenerbahče u petom susretu finala prvenstva Turske  sa 86:76, te poveo sa 3:2 u seriji. 

Nakon prvog perioda rezultat je glasio 27:20 u korist domaćih košarkaša. Izabranici Željka Obradovića mnogo bolje igraju u drugom periodu kojeg rješavaju u svoju korist rezultatom 17:12. Na veliki odmor Efes odlazi sa prednošću od 39:37.

Treći period Anadolu Efes igra zaista sjajno te ovaj period dobija rezultatom 27:10. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 66:47 u korist domaćih košarkaša. Mnogo bolja igra Fenerbahčea u posljednjem periodu ali nedovoljno za preokret. Na kraju zaslužena pobjeda izabranika Ergina Atamana rezultatom 86:76.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Adrien Moerman sa 26 poena dok je Bryant Dunston dodao 15.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fener u ovom susretu predvodio je Kostas Sloukas sa 22 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi