Efes srušio Fener i poravnao rezultat u finalnoj seriji

Nakon proužetka

Efes srušio Fener i poravnao rezultat u finalnoj seriji

S. Grebović

Košarkaši Anadolu Efesa su u drugoj utakmici finalna za prvaka Turske savladali Fenerbahce sa 101:93 i tako poravnali rezultat u seriji na 1-1.

Igrači Ergina Atamana su tako na najbolji način uzvratili Feneru koji je u prvom meču ubjedljivo slavio sa 73:56.

Fenerbahce je imao prednost tokom čitavog meča, koja je u jednom momentu dostigla čak i 15 razlike, da bi se krajem treće četvrtine lagano krenula da topi.

Efes je izjednačio ponajviše zahvaljujući veoma raspoloženom Vasiliju Miciću koji je bio nezaustavljiv u napadu domaćih ubacivši 30 poena i zabilježivši šest asistencija i četiri skoka.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Reprezentativac Srbije je u jednom momentu pred kraj meča promašio šut za tri poena, nakon čega na drugoj strani Nicolo Melli promašuje čist zicer pa se otišlo u produžetke.

U dodatnim minutama bolje su se snašli domaći koji su maksimalno iskoristili neigranje nekih važnih igrača Fenerbahcea, a serija, koja se igra na četiri dobijene utakmice sada se seli u Ulker Arenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi