Fener izjednačio seriju protiv Efesa
(Foto: EPA)

Finale Superlige

Fener izjednačio seriju protiv Efesa

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su Anadolu Efes 82:73 i izjednačili su finalnu seriju turskog prvenstva na 2-2.

Još jedan jako dobar meč odigrala su ova dva tima, ali na kraju su više koncentracije imali igrači Fenera koji su upisali trijumf.

Počelo je dobro po domaće košarkaše. Dominirali su tokom prve dionice i stekli su 10 poena prednosti, 25:15.

Ekipa Željka Obradovića je konstantno vodstvo imala i tokom druge dionice. Međutim, imali su malu krizu koju je Efes iskoristio da dođe na minus jedan, ali je do kraja prvog poluvremena Fenerbahče ponovo zaigrao bolju košarku i na odmor su domaći otišli sa pet poena prednosti, 42:37.

Efes je sjajo ušao u nastavak meča. Okrenuli su rezultat u svoju korist na otvaranju drugog poluvremena i u nekoliko navrata su imali pet poena prednosti.

Međutim, Fener je zatim napravio fantastičnu seriju od 11:0 i ponovo su preuzeli vodstvo, koje je nakon 30 minuta igre ponovo bilo plus pet, 62:57.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima. Iako je domaći tim većim dijelom posljednje četvrtine imao sigurno vodstvo, Efes je uspio u jednom trenutku čak da dođe i do izjednačenja 72:72, ali su u finišu posustali.

Utakmicu su izabranici Željka Obradovića završili serijom od 10:1 i na kraju su upisali pobjedu za izjednačenje serije od 2-2.

Nicolo Melli je predvodio pobjednički tim sa 19 koševa, 16 je ubacio Kostas Sloukas, a po 12 Mahmutoglu i Duverioglu.

Sa druge strane kod Efesa je najefikasniji bio Vasilije Micić sa 15 poena, Shane Larkin i Rodrigue Beaubois su dodali po 14, a Adrien Moerman 13 koševa.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi