Anadolu Efes stigao do nove pobjede u turskom prvenstvu
Imaju samo jednu pobjedu manje od vodećeg Fenerbahčea

Nastavili sa dobrim igrama

Anadolu Efes stigao do nove pobjede u turskom prvenstvu

S. Pašalić

Anadolu Efes je okviru 17. kola turskog prvenstva savladao Banvit sa 93:85.

Prvu četvrtinu su bolje otvorili domaći i poveli sa 16:6, ali gosti se velikom serijom vraćaju i osvajaju ovu dionicu sa 22:18.

U drugoj četvrtini je Efes bio puno bolji pa je dobio ovu dionicu sa 25:16 tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 43:38 za domaćina.

Nastavak je također donio bolju igru Efesa koji je u par navrata imao i 10 razlike, ali se ta prednost istopila tako da je rezultat na kraju treće četvrtine bio 69:65 za Efes.

U posljednjoj četvrtini domaći su ubacili u brzinu više i napravili seriju od 14:2 nakon koje se gosti nisu uspjeli vratiti pa je završilo 93:85 za Efes.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kod domaćih Shane Larkin je bio najefikasniji sa 20 poena, dok je kod gostiju Davon Darnell Shelton jr. postigao 18 poena.

Efes je novom pobjedom došao na omjer 14-3 i nastavio utrku sa Fenerbahčeom koji je na prvom mjestu sa omjerom 15-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi