Antetokounmpa u Grčkoj nazvali majmunom, Giannis se brzo oglasio
Giannisov brat Thanasis bio je žrtva rasista, pošto ga je jedan grčki voditelj nakon meča Panate i Olympiakosa nazvao majmunom

Antetokounmpa u Grčkoj nazvali majmunom, Giannis se brzo oglasio

E. Škorić

Giannis Antetokounmpo je putem društvenih mreža poslao poruku nakon što je njegov brat Thanasis bio žrtva rasističkih komentara.

Takis Tsokalas, poznati TV voditelj u Grčkoj, kao navijač Olympiakosa je Thanasisa Antetokounmpa, inače igrača Panathinaikosa, nazvao "majmunom".

Naravno, to je jako zaboljeli NBA zvijezdu, pa se košarkaš Milwaukeeja odlučio oglasiti putem društvenih mreža kako bi zaštitio svog brata.

"Iznad svega želim dad se ispričam Thanasisu. Znam da će ono što napišem privući pozornost, a on to sigurno ne želi. Međutim, siguran sam da bi tata da je živ bio jako razočaran ako bih prešutio takve stvari. Prošlih dana nisam mogao da spavam zbog rasističkog incidenta. Ako se to dogodilo mom bratu, koji s ponosom predstavlja Grčku i Panatu, ne smijem ni zamisliti kako onda prolaze ljudi druge boje kože u Grčkoj. Duboko sam tužan i razočaran", poručio je Giannis.

Potražite više informacija na temu Basket League:

"Ne smijemo dopustiti da negativni komentari mijenjaju našu porodicu i našu ljubav prema zemlji u kojoj smo odrasli. Ja i moja braća smo Grci/Nigerijci i to je to. I dalje ćemo na najbolji mogući način predstavljati Grčku", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi