Anthony Davis trejdovan u Los Angeles Lakerse!
(Foto: EPA)

Velika razmjena igrača

Anthony Davis trejdovan u Los Angeles Lakerse!

M. Šljivak

Anthony Davis trejdovan je u Los Angeles Lakerse.

Kako javlja ESPN, New Orleans Pelicansi su dogovorili razmjenu svoje prve zvijezde u Lakerse, a u zamjenu će dobiti trei igrača i tri pika prve runder drafta.

Davis dakle ide kod LeBrona Jamesa u Los Angeles, a put New Orleansa će Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart i tri pika prve runde narednih draftova, uključujući i broj četiri na ovogodišnjem draftu.

Tako će LeBron James dobiti ogromno pojačanje u Lakersima za narednu sezoni i velikan iz Los Angelesa dovođenjem Davisa postaje jedan od kandidata za sami vrh NBA lige.

Trejd bi uskoro trebao biti ozvaničen i tako će saga o dolasku Davisa u LA biti konačno završena.

Anthony Davis je izabran kao prvi pik drafta 2012. godine od strane Pelicansa i u ovom timu je postao jedan od najboljih igrača lige.

Ipak, silno je želio odlazak prethodnih mjeseci. Na kraju mu se želja i ispunila i od naredne sezone ga gledamo u dresu Lakersa.

Davis je prošle sezone u 56 utakmica imao prosjek od 26 poena i 12 skokova po meču, a u NBA karijeri je na prosjeku od 20.6 poena i 10.5 skokova po meču.

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Da Bog da opet ne usli ni u play off... gade mi se ovi lejkersi... kako ruse drugi tim zarad svojih interesa... bukvakno su rovarili kod pelicansa i pravili razdor
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi