Lakersi ponovo krenuli po Anthonya Davisa: Ponuda za superstara je na stolu!
(Foto: EPA)

Pelicansi dobili ponudu

Lakersi ponovo krenuli po Anthonya Davisa: Ponuda za superstara je na stolu!

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi ponovo su krenuli po Anthonyja Davisa.

Rukovodstvo Lakersa tokom sezone je konstantno pokušavalo angažovati zvijezdu New Orleans Pelicansa, ali do dogovora nije došlo.

Nudio je tim iz Los Angelesa mnoga rješenje. Pelicansi su sve odbijali, a čak su Davisa i stavili po strani kada je čak i odbijao da igra u pojedinim trenucima.

Davis silno želi otići iz New Orleansa, a pored Lakersa jedino ga još zanima potpis na New York Knickse.

Ipak, Lakersi su se odlučili pobrinuti da dovedu veliku pomoć LeBronu Jamesu za narednu sezonu, pa je Pelicansima stigla ponuda za njihovog supestara.

Tako franšiza iz Los Anglesa sada nudi Lonza Balla, Brandona Ingrama i četvrti pik ovogodišnjeg drafta u zamjenu za Davisa. Ovo je svakako primamljiva ponuda, ali su bile i prethodne, koje su međutim odbijene.

Ipak, sada je situacija za Pelicanse drugačija. Imaju prvi izbor drafta na kojem će sasvim sigurno uzeti novo čudo Ziona Williamsona, a sa Ballom i Ingramom i četvrtim pikom drafta mogu kreairati zaista sjajan mladi tim.

Sada je odluka na njima, ali čini se kako bi se dogovor mogao desiti i Davisa bismo lako mogli gledati u Lakersima naredne sezone.

Davis je protekle sezone imao prosjek od 26 poena i 12 skokova po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti