Shaq savjetuje Lakerse: Učinite Klaya najplaćenijim u historiji
(Foto: EPA)

Vjeruje da bi im on pomogao

Shaq savjetuje Lakerse: Učinite Klaya najplaćenijim u historiji

M. Šljivak

Legendarni centar Shaquille O'Neal odlučio je savjetovati svoj nekadašnji tim Los Angeles Lakerse.

Lakersi su prošlog ljeta doveli LeBrona Jamesa. Međutim, usprkos tome nisu uspjeli da uđu u doigravanje, što je svakako izazvalo potres u Los Angelesu.

Tim iz Grada anđela se povezuje sa mnogobrojnim košarkašima. Tokom ljeta se planira veliki lov na slobodne agente, a njih ima zaista veliki broj.

Ipak, Shaq smatra da bi Lakersi trebali učiniti sve da angažuju zvijezdu Golden State Warriorsa Klaya Thompsona.

On tvrdi da Thompsona trebali učiniti najplaćenijim košarkašem u historiji tima.

"Ističe ugovor mnogim momcima, a ja bih uradio ovako: Klay, ne mogu te platiti, mi možemo. Bit ćeš najplaćeniji Laker u historiju. Želimo da dođeš da igrač sa LeBronom, želimo da dođeš živjeti u Los Angles", rekao je Shaq i nastavio je:

"Shaq nije toliko zarađivao, Kobe, Magic, LeBron ne zarađuje toliko. Želimo da izgradiš tim sa LeBronom. Šta kažeš? Klay će imati četiri prstena ako osvoje i ove sezone, ali pogodite šta. Klay nije glavni tamo, ali može doći u Los Angeles i biti glavni", istakao je Shaq.

Pored Klaya Thompsona O'Neal smatra da bi Lakersi trebali ići na Kembu Walktera i Anthonyja Davisa, koji se već dugo povezuje sa njima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi