Anzulović: Spars se pojačao, neće nam biti jednostavno

Pred večerašnji meč na Grbavici

Anzulović: Spars se pojačao, neće nam biti jednostavno

S. Mlaćo

Večeras se na Grbavici od 19 sati igra susret 16. kola ABA 2 lige između OKK Spars i KK Split.

Sparsi se trenutno nalaze na četvrtom mjestu, dok je Split na osmom mjestu. Svakako da je bh. tim favorit u ovom meču, ali to će morati da opravda pred svojim navijačima.

Optimista pred ovaj meč i trener Splita Vladimir Anzulović.

"Nadam se dobroj utakmici, posljednji dvoboj u kojem smo ove sezone bili kompletni bila je to baš ona splitska utakmica protiv Sparsa. Istina, tada smo rano izgubili Veljačića, sada ga imamo, ali nemamo neke druge igrače. No, kako bilo da bilo, idemo se boriti. Spars se znatno pojačao, doveli su sjajnog šutera Hasandića i Bajramovića, koji je igrao na najvišem nivou europske košarke. Neće nam biti jednostavno pružiti otpor domaćinu, ali sigurno se nećemo predati kao u nijednoj utakmici dosad. Treba nam malo bolje koncentracija u skoku, u dobroj obrani, da ih ne dovedemo do drugih šansi. Bez dobre odbrane šanse za naš uspjeh će biti svedene na minimum, ali možemo ih u ovom sastavu pokušati iznenaditi", jasan je bio Anzulović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi