Sparsi dočekuju Split

Trbić: Renovirali smo tim i konačno smo izašli iz krize

E. Čaušević

Košarkaši sarajevskih Sparsa sutra na domaćem parketu igraju protiv KK Split u okviru 16. kola ABA 2 lige.

Trener sarajevskog tima Marko Trbić izjavio je da je ekipa izašla iz krize, te da dolaskom Almira i Kenana Bajramovića sada to mnogo bolje izgleda.

"Svjesni smo da igramo protiv veoma dobro posloženog tima. To neće biti laka utakmica za nas. Mi smo renovirali tim dovođenjem Almira Hasandića i Kenana Bajramovića i ovom trenutku moram biti zadovoljan stanjem. Sad smo u fazi renoviranje igre i u posljednje vrijeme igramo dobro. Nadam se da ćemo sutra dati maksimum i da ćemo pobijediti Split", rekao je Trbić, te dodao:

"Nama se desila povreda važnog igrača Grubelića gdje smo bili defiticarni i od bekova smo ostali samo na Zahiragiću. Bila je i reprezentativna pauza i odmah nakon toga smo pali. Izgubili smo kontinuitet treninga jer smo tim koji voli da trenira. Ne želim sakriti naše slabosti, ali jasno mi je zašto smo pali. Imamo razlog da budemo optimistični i da gledamo da ćemo igrati sve bolje i bolje do kraja prvenstva".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na press konferenciji bio je i novi košarkaš Sparsa Almir Hasandić.

"Naravno da mislim da možemo dobiti opet Split. To je bitna utakmica za obje ekipe. Na nama je da na teren prenesemo ono što trener traži i želim pozbati navijače da nas podrže. Zadovoljan sam u Sparsima i imam samo pohvale jer sam odlično prihvaćen", izjavio je Hasandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi