Argentinci otišli u četvrtfinale, a sa sobom poveli i Poljake

SP drugi krug

Argentinci otišli u četvrtfinale, a sa sobom poveli i Poljake

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Argentine lagano je savladala Venecuelu rezultatom 87:67 i tako je ostvarila plasman u četvrtfinale.

Predvođeni danas fantastičnim Gabrielom Argentinci su bez većih problema savladali južnoameričkog rivala i uz Poljake su osigurali plasman među osam najboljih selekcija svijeta.

Gaučosi su vodili od početka do kraja meča. Venecuela je samo na početku meča imala prednost od plus dva (2:4), ali su već do kraja prve dionice bili u minusu od pet poena (17:12).

Već na poluvremenu se dalo naslutiti u kom pravcu će ići ovaj meč. Prednost Argentine je narasla na plus 13 (38:25), da bi i u nastavku utakmice bez većih problema ova selekcija završila posao i ostvarila je plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Njihova pobjeda znači i da će Poljska među osam najboljih, dok će Rusija i Venecuela igrati utakmice za što bolji plasman.

Gabriel Deck je predvodio Argentinu sa 25 poena, Luis Scola je dodao 15, dok je kod Venecuele Michael Carrera ubacio 19 koševa.

Aargentina - Venecuela 87:67 (17:12, 21:13, 25:22, 24:20)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Argentina: Caffaro 3, Fjellerup, Gallizzi 2, Laprovittola 9, Redivo, Brussino 2, Campazzo 13, Deck 25, Delia 6, Garino 10, Scola 15, Vildoza 3.

Venecuela: Bethelmy 11, Colmenares 5, Lewis 6, Vargas 10, J.Vargas, Carrera 19, Chourio 2, Graterol, Guillent 10, Perez, Ruiz 2, Zamora 2

Top Komentari

VelaHavle
E cuj Poljska jbmti zivot... sta bi im nekada uradili Neno Markovic, Gordan Firic i Dzevdo Alihodzic... ostavili na 20 razlike brat bratu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi