Armejci "postrojili" i Khimki, Higginsova nezaboravna noć

Euroliga

Armejci "postrojili" i Khimki, Higginsova nezaboravna noć

Edmir Škorić

Košarkaši CSKA odradili su dobar posao i večeras pobijedili Khimki sa 79:68 u 14. kolu Eurolige.

CSKA se brzo oporavio od poraza u Pireju od Olympiakosa, pa je pred svojim navijačima došao do pobjede nad Khimkijem, što je bila 11. u ovoj sezoni Eurolige, a toliko bi mogao imati još Olympiakos ukoliko večeras savlada Anadolu Efes.

Od početka su Moskovljani igrali dobro i držali vodstvo, pa su u prvoj dionici imali prednost 23:16.

U ostatku meča CSKA je konstantno vodio, da bi u zadnjih 10 minuta slomio otpor Khimkija i proslavio pobjedu. Inače, nijednom Khimki nije imao neriješen rezultat ili da je vodio u Moskvi večeras i to najbolje oslikava situaciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Cory Higgins je ubacio 26 poena i on je bio junak CSKA, a dvocifren je još bio Nikita Kurbanov sa 18 poena. Alexey Šved je na drugoj strani bio najbolji sa 16 poena, dok je Tyler Honeycutt dodao 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti