De Colo i društvo razbili Maccabi, Baskoniji drama u Istanbulu

De Colo i društvo razbili Maccabi, Baskoniji drama u Istanbulu

E. Škorić, foto: EPA

Košarkaši Baskonije slavili su u Istanbulu, dok je CSKA bio uvjerljiv protiv Maccabija iz Tel Aviva.

Anadolu Efes je ugostio Baskoniju, a ovaj izuzetno dramatični završetka meča otišao je na stranu Španaca, koji su slavili sa 82:81.

Gostima su pripale prva i - što je najvažnije - posljednja dionica, a uspjeli su da slavile iako su nekoliko minuta prije kraja meča gubili sa osam razlike (79:71).

Za Baske je ovo bila šesta pobjeda i imaju isto toliko poraza, dok je Anadolu Efes zakovan za dno sa tri pobjede i devet poraza.

Junaci gostijju bili su Tornike Šengelia sa 17, te Vincent Poirier i Matt Janning sa po 16 poena. U sastavu Efesa Errick McCollum je ubacio 21 poen, Bryant Dunston 14, a po 10 Ricky Ledo, Vladimir Štimac i Zoran Dragić.

CSKA se lako obračunao sa Maccabijem u svojoj dvorani u Moskvi, pa je slavio sa 101:86.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nando De Colo je ubacio 26, Sergio Rodriguez 15, Cory Higgins 17, Kyle Hines 14 poena. Na drugoj strani Norris Cole je bio daleko najbolji sa 23 poena, dok je Deshaun Thomas ubacio 14.

Moskovljani su sada na omjeru 10-2, dok je Maccabiju ovo peti poraz, a uz to ima i sedam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi