Ataman: Sa Obradovićem se nisam rukovao, zna on zašto

Trener Efesa nakon poraza

Ataman: Sa Obradovićem se nisam rukovao, zna on zašto

Košarkaši Fenerbahčea danas su pregazili Anadolu Efes sa 100:74 u okviru 17. kola turskog šampionata.

Trener gostujuće ekipe Ergin Ataman nakon susreta nije htio da se rukuje sa Željkom Obradovićem, a kasnije je pokušao da objasni svoju odluku.

"Igrao sam mnogo puta protiv Željka...Gubio sam mnogo puta, ali i pobjeđivao. Svaki put sam mu pružio ruku nakon mkeča, ali ovaj put to nisam uradio, a on zna zašto. Protivnici i treneri moraju da se međusobno pošutuju. Kada vodite sa 24 poena prednosti i do kraja meča je ostalo šest sekundi, a vi pokušavate dati koš, to nije poštovanje. Iskreno, bilo mi je žao. Ipak, i Željko je imao tešku nedjelju iza sebe. Imao je incident sa šamarom, a nda je izgubio od Olympiakosa. Izjavljujem da mi je bilo žao", rekao je Ataman.

Podsjetimo, njegov Efes se nakon ovog poraza nalazi na 5. mjestu turske lige sa omjerom od 11-6, dok je Fenerbahče prvi sa omjerom 14-3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi