Ataman: Vratio se Larkin, vratio se i moj tim
Foto: EPA

Amerikanac opet igra a Efes pobjeđuje

Ataman: Vratio se Larkin, vratio se i moj tim

Američki košarkaš Shane Larkin oporavio se od ozljede i zaigrao konačno u novoj sezoni za Anadolu Efes.

Turci su od početka sezone u velikoj krizi, daleko od razine iz prošle sezone, no povratak Larkina donio je Efesu automatski i veliku pobjedu nad Olympiacosom u Pireju.

Larkin je s 11 poena u zadnjoj četvrtini riješio susret a Ergin Ataman nije skrivao zadovoljstvo.

"Shane se vratio a imam osjećaj da se s njim vratila i moja ekipa" - kazao je turski trener i dodao:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ovo je napokon bila košarka koju smo igrali u protekle dvije sezone, puno prodora i asistencija, s odličnim pick and roll napadima. Ovo je super važna pobjeda za nas i naš moral jer smo sezonu otvorili s nekoliko poraza koji se nisu uklapali u naša očekivanja. Strašno je bilo važno dobiti Olympiacos jer je to tim koji je na svom parketu porazio Maccabi i Milano. I što je najvažnije povratili smo samopouzdanje, mislim da će nam sada ići sve bolje i bolje" - kazao je Ergin Ataman.

Larkin je utakmicu završio s 15 poena, 3 skoka, te po asistencijom i ukradenom loptom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi