Ergin Ataman: Igramo natjecanje u kojem nema navijača, ali neki ipak imaju navijače?!

Trener Efesa bijesan zbog prisustva publike u Kaunasu

Ergin Ataman: Igramo natjecanje u kojem nema navijača, ali neki ipak imaju navijače?!

Košarkaši Anadolu Efesa poraženi su večeras u Kaunasu nakon još jedne blijede predstave u Euroligi. 

Prošlogodišnji hit Eurolige ubilježio je treći poraz u četiri utakmice i definitivno ne liče na tim koji je prošle sezone harao euroligaškim parketima. 

Nakon večerašnjeg poraza kojem je u Kaunasu u Žalgirio Areni prisustvovalo, za doba pandemije nestvarnih 5000 gledatelja, trener Anadolu Efesa Ergin Ataman nije bio zadovoljan činjenicom da se igralo pred publikom.

"Mi igramo u istom natjecanju u kojem skoro da i nema nikakve prednosti domaćeg terena, bez navijača, ni neki izgleda mogu igrati pred publikom" - žalio se Ataman i dodao:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Moram pitati našu vladu koja nam ne dopušta igrati pred publikom što se događa? Trebam pitati i Euroligu šta se događa s ovim? Opet se žalim jer je prošla sezona otkazana i poništena a i ovo što se dešava u ovoj je potpuno nefer situacija. Ako već igramo u istom natjecanju, trebamo igrati i pod istim pravilima, pa i onim koja se odnose na navijače" - rekao je trener istanbulskog euroligaša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi