Atenski derbi pripao Panathinaikosu

I bez najboljeg igrača Nemanje Nedovića 'zeleni' slavili u dvorani Mira i Prijateljstva

Atenski derbi pripao Panathinaikosu

Košarkaši Panathinaikosa kao gosti su pobijedili velikog gradskog rivala iz luke Pirej, Olympiacos, rezultatom 88:77

Neigranje Nemanje Nedovića te aktualna forma učinili su u ovoj utakmici Olympiacos velikim papirnatim favoritom uoči ovog velikog atenskog derbija.

No u utakmicama između ova dva rivala favorita nikada nema a to se pokazalo i večeras jer je Panathinaikos ulogu autsajdera obrnuo u svoju korist te zasluženo i uvjerljivo slavio protiv omraženog mu susjednog kluba. Od samog početka gotovo se sve na parketu pitao tim Odeda Katasha izraelskog stručnjaka na klupi Panathinaikosa. Izostanak Nedovića sjajno su nadomjestili ostali košarkaši prvaka Grčke u čijim je redovima pet košarkaša imalo dvoznamenkaste učinke. Do pobjede je 'zelene' predvodio Kubanac Sant-Roos s 20 koševa, a po 15 poena dodali su Bochoridis i Mitoglu.

McKissic je s 20 poena bio jedini raspoloženi košarkaš kod Olympiacosa a Martin je dodao 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi