Oded Katash novi trener Panathinaikosa
Foto: EPA

Umjesto Georgiosa Vovorasa

Oded Katash novi trener Panathinaikosa

Grčki košarkaški velikan Panathinaikos zahvalio se dosadašnjem treneru Georgiu Vovorasu.

Umjesto Vovorasa na vrelu klupu grčkog tima sjest će dosadašnji trener Hapoela iz Jeruzalema Oded Katash.

Katash je jedan od najvećih košarkaša u povijesti Izraela a u posljednjih par godina i njegova trenerska karijera ide uzlaznom putanjom. Posljednje tri sezone proveo je na klupi tamošnjeg velikana jeruzalemskog Hapoela a prije je bivao na klupi još nekoliko izraelskih timova te U-20 reprezentacije te zemlje. Kao igrač najbolje dane proveo je u Maccabiju iz Tel Aviva i Panathinaikosu. 

U 1998. godini trebao je zaigrati za New York Knickse ali u NBA ligu nikada nije otišao zbog lockouta koji se zadesio u toj sezoni. Umjesto Knicksa potpisao je trogodišnji ugovor s Panathinaikosom u kojem nije igrao kao u Tel Avivu iako je imao sjajnih partija. Košarku je ostavio sa samo 27 godina 'zahvaljujući' teškoj ozljedi koljena koju je zadobio u Grčkoj. Panathinaikos će preuzeti u trenutku kada grčki gigant ima samo 5 pobjeda u 17 utakmica u Euroligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi