Cosey trojkom srušio Budućnost

ABA liga

Cosey trojkom srušio Budućnost

M. Šljivak

Krka je u 15. kolu ABA lige u Novom Mestu savladala podgoričku Budućnost rezultatom 73:72.

U zaista uzbudljivom i neizvjesnom meču pobjedu je domaćem timu donio Glenn Cosey trojkom dvije sekunde do kraja.

Budućnost je odlično ušla u meč. Kontrolisali su gosti rezultat u prvih 10 minuta (12:18), ali domaći su odigrali veoma dobro drugu dionicu i u jednom trenutku oni stvaraju šest poena prednosti (30:24).

Međutim, novi pad u igri Krke u finišu prvog poluvremena Budućnost koristi. Napravili su seriju od 7:0 i na odmor su otišli vodstvom 35:36.

U nastavku je viđena rezultatska klackalica. Oba tima su imala period bolje igre, da bi se pobjednik odlučio dvije sekunde prije kraja.

Sjajni Amerikanac Glenn Cosey pogodio je trojku i donio je Krki pobjedu u ovom meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Upravo je Cosey bio najefikasniji sa 21 poenom, 16 je dodao Ramljak, a 14 Jošilo. Kod Budućnosti Cobbs je ubacio 17, a Kilpatrick poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi