Atiću četiri minute u teškom porazu AEK-a od Panathinaikosa

Grčka liga

Atiću četiri minute u teškom porazu AEK-a od Panathinaikosa

E. Škorić

Košarkaši AEK-a poraženi su u gostima kod Panathinaikosa u 25. kolu grčke košarkaške lige sa 115:85.

Vodeći Panathinakos je veliki favorit protiv skoro svakoga u Grčkoj, izuzmemo li Olympiakos, pa je to bio slučaj i danas u duelu sa AEK-om.

Oaka je neosvojiva tvrđava ove sezone, a Panata je nakon 25 kola upisala svih 25 pobjeda, dok u posljednjem kolu gostuje kod Lavrija i želi s maksimalnim učinkom okončati ovaj dio sezone.

Prvih osam ekipa ide u play-off, a Panathinaikos je glavni favorit za titulu. U današnjoj pobjedi istakao je Lekavicius sa 17 poena, Lojeski je ubacio 15, Gist 14 poena.

Potražite više informacija na temu Basket League:

U redovima AEK-a Šakota je ubacio 15 poena, a Punter 14. Bh. košarkaš Edin Atić igrao je samo četiri minute, što mu je bilo dovoljno za dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi