Atlanta umalo prokockala plus 26, ali ipak slavila u Philadelphiji

Drama pripala Hawksima

Atlanta umalo prokockala plus 26, ali ipak slavila u Philadelphiji

S. Grebović

U prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige, košarkaši Atlante su slavili na gostovanju u Philadelphiji sa 128:124.

Košarkaši Atlante Hawksa napravili su brejk u prvoj utakmici polufinala Konferencije i poveli sa 1:0 u seriji protiv Philadelpije 76ersa.

Viđena su potpuno dva različita poluvremena. Gosti su uraganski riješili prvu dionicu sa 42:27 i tu prednost su znalači održavali. Ona je u pojedinim trenucima rasla na plus 26, a na odmor se otišlo sa plus 20 poena gostiju.

U drugom dijeli domaći su povezali konce igre i par sekundi prije kraja meča prišli na svega tri poena razlike, ali ipak nisu uspjeli da naprave veliki preokret. U trenucima dok se meč lomio sjajnim zakucavanjem je susret prelomio Collins.

U pobjedničkoj ekipi najjefikasniji bio je Young sa 35 poena, pomenuti Collins je ubacio 21 koš, a Bogdan Bogdanović 19.

Domaćima nije pomogno ni fenomelno izdanje Embiida koji je ubacio nevjerovatnih 39 poena. 

Utakmica broj dva na rasporedu je u noći sa utorka na srijedu od 1:30.

Top Komentari

muha
Istocna konferencija Grebovicu a ne zapadna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije