Australija deklasirala Iran i otišla na Svjetsko prvenstvo
Australija ima zaista respektabilna imena iz NBA lige u rosteru, a svi su čuli za Bena Simmonsa, Thona Makera, Aarona Baynesa, Joea Inglesa, Dantea Exuma...

Prvi tim iz azijskog dijela kvalifikacija

Australija deklasirala Iran i otišla na Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Košarkaši Australije ostvarili su plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini.

Boomersi su danas na svom parketu razbili selekciju Irana rezultatom 76:47 i osigurali su plasman na Mundobasket.

Kontrolisala je Australija rezultat tokom kompletnog meča. Iran nije imao nikakve šanse i na kraju je domaća selekcija slavila pobjedu od 29 poena razlike.

Daniel Johnson je sa 12 poena predvodio Australce, Mitch McCarron je dodao 11, dok je kod Irana Behnam Yakhchalidehkordi ubacio 12 koševa.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Tako ćemo Australiju gledati u Kini naredne godine i sigurno da će imati šta da pokažu jer raspolažu zaista fantastičnim rosterom sa velikim brojem NBA igrača.

Top Komentari

king11
"Behnam Yakhchalidehkordi" stoja nagrada ko izgovori ime ovog iranca iz prve
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi