Australija i dalje neporažena u Kini

Svjetsko prvenstvo

Australija i dalje neporažena u Kini

Košarkaši Australije su uspjeli savladati Dominikansku republiku sa 82:76 u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva u Kini.

Na ovaj način su Australijanci i dalje neporaženi na Mundobasketu, ali još uvijek nisu osigurali plasman u četvrtfinale.

Naime, Australija će čekati kraj derbija Grupe L iztmeđu Francuske i Litvanije kako bi znala da li je i definitivno među osam najboljih.

Australija je bolje otvorila meč i prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 24:19. Dominikanska republika je međutim do poluvremena uspjela smanjiti zaostatak na svega dva poena (40:38).

Dosta ujednačeno nadmetanje se gledalo i u trećoj dionici, da bi Australija otpor protivnika konačno slomila u samom finišu meča.

Nešto manje od dvije minute do kraja Australija je stigla do +11, a zatim i +12 i bilo je jasno da će slaviti trijumf.

Selekciju Australije je do trijumfa predovio ponovo sjajni Patty Mills sa 19 poena i devet asistencija, dok je Goulding dodao 15 poena.

Kod Dominikanske republike se istakao Eloy Vargas sa 16 poena.

SP druga faza, Grupa L:

Australija - Dominikanska republika 82:76 (24:19, 16:19, 17:14, 25:24)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Australija: Sobey 2, Goulidng 15, Mills 19, Bogut 8, Ingles 2, Dellavedova 6, Kay 7, Baynes 10, Landale 13, Creek.

Dominikanska republika: Pena, Mendoza 12, Liz 14, Rojas 4, Suero, Vargas 16, Baez 10, Ramon 1, Solano 6, Roberts 8, Montero 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti