Sastav Australije za Olimpijske igre prepun NBA zvijezda

Fenomenalan tim

Sastav Australije za Olimpijske igre prepun NBA zvijezda

S. Grebović

Ako je suditi prema rosteru, košarkaška reprezentacija Australije je Olimpijske igre u Tokiju ove godine shvatila maksimalno ozbiljno.

Kenguri će u Tokiju nastupiti u sastavu prepunom vrhunskih NBA igrača, a predvode ga Philadelphijin Ben Simmons, Joe Ingles iz Utah Jazza i Patty Mills iz San Antonio Spursa.

U timu od 24 košarkaša još se nalaze Deng Adel, Aron Baynes, Ryan Broekhoff, Xavier Cooks, Mitch Creek, Matthew Dellavedova, Danté Euxm, Josh Giddey, Chris Goulding, Josh Green, Isaac Humphries, Nick Kay, Jock Landale, Mitch McCarron, William McDowell-White, Will Magnay, Thon Maker, Brock Motum, Mitch Norton, Duop Reath, i Matisse Thybulle.

Australci su na prošlom turniru Olimpijskih igrara u Rio de Janeiru zauzeli četvrto mjesto, jer ih je u utakmici za bronzu savladala selekcija Španije, a prethodno ih je Srbija dobila u polufinalu.

Kenguri će na Olimpijadi koja bi se trebala igrati ove godine, nastupiti u grupi B sa Nigerijom te pobjednicima kvalifikacionih turnira u Splitu i Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi