Maestralna partija Nikoline Babić, "zapalila" je mrežicu Gyora

Eurocup

Maestralna partija Nikoline Babić, "zapalila" je mrežicu Gyora

H. Zilić

U drugom kolu Euorcupa za košarkašice u okviru grupe B ukrajinski Prometey je kao gost deklasirao mađarski Gyor sa 83:117.

Ukrajinski tim je od samog početka meča igrao nevjerovatnu košarku, a domaća ekipa nije nalazila način kako zaustaviti raspoložene gošće.

Fenomenalnu partiju u pobjedničkoj ekipi odigrala je bh. reprezentativka Nikolina Babić koja je meč završila sa 23 poena, dva skoka i četiri asistencije, Dubrovina je bila najefikasnija u redovima Prometeya sa 32 poena.

Kod Gyora, raspucana je bila Torok sa 20 poena, pratila je Weninger sa 15 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Nakon dva kola Prometey je lider grupe sa maksimalnim učinkom, dok Gyor ima dva poraza u dva odigrana meča.

Top Komentari

user1597698961
Cura ubija kako igra, do sad svaki mec u novom klubu dvocifrena Danas sutirala trojke 6/8 ,pa jbte ko durant hahah,bravoo Nikicee ,puno srece joss i da zaigras za jos jaci tim u euroligi .. Trenutno daleko najbolja nasa igracica msm od domacih,gajic povrijedjen, brcaninovic slabije igra ali eto inala je i ona veceras cij mi se 11 poena,,tavic i deura vrlo lose poenterski
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi