Bosna Royal bolja od Kaknja u Skenderiji

Liga 6, 5. kolo

Bosna Royal bolja od Kaknja u Skenderiji

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji Kakanj rezultatom 78:67 u susretu 5. kola Lige 6.

Prva dionica nije donijela naročito lijepu igru sa obje strane. Kakanjci su većim dijelom imali prednost, a nakon deset minuta igre bilo je 16:17 u korist gostiju.

Iako je Kakanj imao i plus šest na otvaranju druge dionice (18:24), Bosna Royal je do kraja prvog poluvremena potpuno dominirala. Serijom od 12:0 preuzimaju vodstvo na svoju stranu, a na odmor odlaze sa plus sedam, 36:29.

Kakanj se vratio u trećem periodu. Uveli su izabranici Josipa Pandže meč u egal, igralo se većinom koš za koš, a poenima Washingtona Bosna Royal je u posljednju dionicu ušla sa peonom prednosti, 53:52.

Loše otvaranje posljednje četvrtine koštalo je goste. Studenti su napravili seriju od 10:0 i otišli su po prvi put na dvocifrenu prrednost (63:52).

Povratka Kaknju više nije bilo. Domaći košarkaši su do kraja bez većih problema završili posao i došli su do trijumfa, drugog u Ligi 6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Eric Washington sa 21 poenom, John O'Brien je dodao 13, a Maksim Šturanović 12 poena i 11 skokova.

Kod Kaknja briljirao je Nikola Gaćeša sa 24 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi