Ball junior iz JBA lige u srednjoškolsku ekipu
Dali je došao kraj JBA lige ?

Najmlađi iz porodice Ball odlučio da se vrati u srednju školu

Ball junior iz JBA lige u srednjoškolsku ekipu

Emir Dindić

Nekadašnji košarkaš Chino Hills High School, srednjoškolskog tima iz Kalifornije, LaMelo Ball je skupa sa svojim bratom LiAngelom postao je profesionalni košarkaš kada je u Litvaniji potpisao za ekipu Prineaia.

Prije kraja sezone dvojica mlađe braće u porodici Ball napustili su Litvaniju zbog neslaganja njihovog oca sa klupskim trenerom.

Poslije toga su zaigrali u Junior Basketball Association (JBA) za Los Angeles Ballerse. JBA liga je inače osnovana od tate Balla i služi kao alternativa za NCAA košarku.

Prema natpisima medija u Litvaniji, najmlađi od braće Ball, LaMelo, se vraća u SAD i pretpostavlja se da će zaigrati za jedno od srednjih škola u državi Ohio.

Dali je ovo kraj očeve lige, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi