Banovićanke otputovale u Bugarsku: Želimo što bolji rezultat

Meč najavio trener Goran Jurčenko

Banovićanke otputovale u Bugarsku: Želimo što bolji rezultat

Pretposljednje kolo WABA lige, košarkašice ŽKK RMU Banovići vodi u Staru Zagoru gdje će po drugi put odmjeriti snage sa BC Beroe, prvakinjama Bugarske. Utakmica se igra danas (srijeda) od 18 sati.

U prvom međusobnom duelu, Bugarke su slavile sa tek nekoliko koševa razlike, budući da su Banovićanke pružile odličan otpor i zamalo ih iznenadile pobjedom. Uz to Beroe je trenutno prvoplasirana ekipa u WABA ligi i glavni favorit za osvajanje titule, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

“Liga je pri kraju i mi više nemamo prostor za neki značajan iskorak po pitanju naše pozicije na tabeli, ali sasvim sigurno možemo dati sve od sebe i učiti iz utakmica protiv ekipa kakve su Beroe i Crvena zvezda. Idemo u Bugarsku da odigramo dobru utakmicu i napravimo što bolji rezultat“, rekao je uoči polaska trener ŽKK RMU Banovići, Goran Jurčenko.

Banovićankama nakon utakmice protive BC Beroe preostaje još jedan meč 06. marta, također na gostujućem terenu, i to u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Top Komentari

Cibre
Tj sto manje razlike izgubiti, lijep provod i koji selfie ne ide se stalno u Bugarsku.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi