Banovićanke na krilima Maje Šćekić pobijedile Trešnjevku

Sjajna igra bh. tima

Banovićanke na krilima Maje Šćekić pobijedile Trešnjevku

E. Čaušević

Košarkašice RMU Banovića, nakon tijesne i neizvjesne utakmice u Zagrebu protiv viceprvakinja Hrvatske, ŽKK Trešnjevke, upisale su drugu pobjedu u WABA ligi. Semafor je na kraju utakmice pokazao 63:67.

Domaće košarkašice su utakmicu otvorile mnogo bolje, pa su prvi period završile sa postignutih 26 poena naspram 13 protivničkog tima. Bh. predstavnice u ovoj regionalnoj ligi drugu četvrtinu su riješile u svoju korist, ali nedovoljno da prvu polovinu utakmice završe sa prednošću. Ipak je domaći tim otišao na odmor sa prednošću kod rezultata 39:33.

I treću četvrtinu su riješile u svoju korist. U posljednjem periodu utakmice Banovićanke su pokazale snažan otpor blagoj dominaciji svojih protivnica, uzele stvari u svoje ruke i riješile ga rezultatom 6:21. Ova razlika je bila dovoljna do dođu do konačnog vodstva i upišu nove bodove, ovaj put na gostujućem terenu.

Kod Trešnjevke istakla se mlada Nika Muhl, sa ostvarenim double-double učinkom – 21 poen i 11 skokova, čemu je dodala i 6 asistencija.

Među Banovićankama dobru partiju je pružila Latinka Dušanić, sa 16 poena, a u svojoj četvrtoj utakmici u zelenom dresu proradila je Maja Šćekić i postigla 18 poena i ukrala 7 lopti pod koševima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

“Kako sam rekao i uoči utakmice, išli smo po pobjedu. Bila je ovo važna utakmica za nas“, kratko je prokomentarisao šef stručnog štaba ŽKK RMU Banovići, Goran Jurčenko.

Košarkašice Banovića već u subotu očekuje nova utakmica u gostima, i to derbi 10.kola domaćeg prvenstva protiv banjalučkih Orlova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije