Šobot i Jurčenko složni: Dat ćemo sve od sebe za pobjedu

Za vikend derbi

Šobot i Jurčenko složni: Dat ćemo sve od sebe za pobjedu

Deseto kolo košarkaškog prvenstva BiH za žene donijet će derbi između Orlova i Banovića.

Radi se o trenutno jedine dvije neporažene momčadi u prvenstvu, koje će sigurno dati sve od sebe da sačuvaju 0 u statističkoj rubrici u kojoj stoje porazi. Jedino što Banovićanke čini favoritkinjama i što im daje pravo na optimizam jeste koš razlika, koja je na njihovoj strani.

“Orlovi su svakako ekipa za respekt. Mislim da smo mi za koju nijansu kvalitetniji i da ćemo uspjeti ostati neporaženi. Idemo u Banja Luku, gdje nas, siguran sam, čeka teška utakmica“, rekao je trener Banovićanki Goran Jurčenko.

Optimizam vlada i među Orlicama.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

“Sutra je velika utakmica. Mi i Banovići smo jedine neporažene ekipe i vjerujem da će da bude zanimljivo. Mogu da kažem da vjerujem u svoju ekipu i da ćemo da pružimo veliku borbu. Banovići su favoriti, ali mi treba da razmišljamo o našoj igri i kako da odigramo najbolje što možemo, kao tim“, rekla je jedna od najboljih igračica Orlova Nataša Šobot.

U okviru 10. kola Prvenstva BiH za košarkašice, igraju i Jedinstvo i Mladi Krajišnik, Čelik i Sloboda, Brčanka i Rudar Sport, te Željezničar i Leotar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti