ŽKK RMU Banovići lagano do pobjede u derbiju protiv ŽKK Orlovi

Ubjedljiv trijumf gošći

ŽKK RMU Banovići lagano do pobjede u derbiju protiv ŽKK Orlovi

E. Čaušević

U derbiju desetog kola Premijer lige BiH za košarkašice ekipa Banovića je u gostima savladala Orlove sa ubjedljivih 84:45.

Susret jedine dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu Prvenstva BiH za košarkašice najavljen je iz oba tabora s optimizmom ali i željom i sigurnošću da će broj poraza ostaviti na nuli i nakon ove utakmice. Očekivala se jaka i neizvjesna utakmica, ali na parketu u SD Obilićevo su aktuelne prvakinje u potpunosti izdominirale i slavile sa 84:45.

Među Orlicama najbolju partiju su pružile Dragana Domuzin i Nataša Šobot postigavši po 10 poena. U pobjedničkoj ekipi Nikolina Zubac je zabilježila double-double učinak sa 24 poena i 10 skokova, a odlična je bila i Danira Musić sa 16 poena.

Trener gostujuće ekipe Jurčenko i u ovoj utakmici priliku je dao svim mladim igračicama, kojima je derbi sigurno bio posebno korisno iskustvo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

“Moram priznati da sam u Banja Luku otišao s dozom zabrinutosti za konačan ishod utakmice jer su Orlovi repektabilna ekipa. Kako ja volim reći, lopta je okrugla. Kad postoji jaka želja za pobjedom, sve je moguće, bez obzira protiv koga igrate, a mi smo to dokazali proteklih sezona. Čestitam mojim igračicama na pobjedi i odličnoj igri. Ponosan sam na njih jer su dokazale da im niko nije ravan u bh.ligi“, bez lažne skromnosti rekao je Jurčenko.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi