Barać: Naša energija mora biti veća od Partizanove
Foto: KK Igokea/facebook

Igokea spremna za novu sezonu

Barać: Naša energija mora biti veća od Partizanove

Košarkaši Igokee na startu nove sezone u ABA ligi sastat će se s Partizanom.

U novu sezonu Igosi ulaze s nešto izmijenjenim igračkim kadrom, međutim tokom pauze svi u klubu su vrijedno radili i maksimalno spremno iščekuju nadolazeće izazove.

Svi u klubu su svjesni kako je Partizan izraziti favorit u Aleksandrovcu, ali optimizma ne nedostaje, što se moglo vidjeti i po izjavi koju je dao Marko Barać koji je silom prilika preuzeo ekipu.

"Oformili smo jedan novi tim koji je radio vrlo kvalitetno od početka priprema i prevashodan cilj nam je bio da momke koji nemaju iskustvo igranja u ABA ligi pripremimo za specifičnosti ove lige kao što su kontakt, intenzitet i energija koja je potrebna da se dobije utakmica. Tu vidim i prvi zadatak koji je u vezi sa utakmicom protiv Partizana, Moramo da uđemo u utakmicu sa energijom koja će biti veća od njihove kako bismo igrali egal u bilo kojem smislu", kazao je Barać.

Očekivanja je iznio i kapiten Sava Lešić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Nakon dugih priprema dočekali smo i početak lige. Ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Neće biti nimalo laka utakmca. Partizan je u odličnoj formi, trijumfovali su u Super Kupu i kroz te utakmice ali i u Eurokupu pokazao je zavidan kvalitet. Nema tu neke velike filozofije. Mi ćemo pokušati što bolje da se pripremimo i da odgovorimo na zahtjeve na toj utakmici. Sigurno da ulogu favorita prepuštamo Partizanu ali mi imamo veliku želju da pokažemo da radimo dobro, da imamo dobar tim i vidjećemo dokle ćemo dogurati."

Igose raduje što je zdravstveni bilten izvanredan. Svi igrači su zdravi, spremni i s nestrpljenjem čekaju da utakmica počne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi