Igokea plaća kaznu KSBiH, završava se papirologija za Robertsona

Generalni sekretar Amer Čolan otkrio

Igokea plaća kaznu KSBiH, završava se papirologija za Robertsona

A. Čaušević

Generalni sekretar KSBiH, Amer Čolan, je na press-konferenciji otkrio kako će Igokea platiti kaznu prije početka sezone. 

Igokea prošle sezone nije nastupala u bh. prvenstvu, međutim ovaj put će se takmičiti od samog starta takmičenja, kaznu od 20.000 će platiti prije starta sezone.

"Kazna prema Igokei iznosi 20.000 KM i taj novac će biti uplaćen prije početka sezone. Oni su shvatili da su pogriješili, ove sezone od samog početka će biti u Prvenstvu BiH", rekao je Čolan poručivši da je KSBiH od sada voditi više računa o bh. prvenstvu s ciljem da bude što kvalitetnije.

Za košarkašku A selekciju bi ubuduće trebao nastupati John Robertson, dok Nihad Đedović treba dostaviti određenu dokumentaciju.

"Roberson je predao dokumentaciju, pokušavamo to riješiti što prije. Vjerujem da neće biti problema i da će igrati za BiH. Nihad Đedovic treba nama dostaviti određenu dokumentaciju. Neko rješenje postoji, ali mora dobiti status zaslužnog sportiste. On svakako ima želju. Nadamo se da ćemo uz pomoć insistucija i njegovog kluba, Bayerna, sve to riješiti", kazao je Čolan.

Predsjednik KS BiH Mirza Teletović je istakao da bi reprezentacija uskoro trebala dobiti novog sportskog direktora

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Posljednjih nekoliko sjednica UO razgovarali smo o poziciji sportskog direktora reprezentacije, što je bitna karika. Imamo nekoliko kandidata, vjerovatno će to biti neko ko je bivši reprezentativac BiH, ko razumije košarku i stanje u nacionalnom timu. Uskoro bismo trebali donijeti odluku po tom pitanju, u svakom slučaju”, rekao je Teletović.

Inače, KSBiH će uskoro i dobiti nove prostorije sa sjedištem u ulici Asima Ferhatovića na broju 2. Uskoro se očeuje svečano otvorenje.

Top Komentari

Alpasinacxx
Hajde nek se nešto pozitivno dešava, podrška Čolanu i Teletoviću.
1 0
mile90
e ****m ti sport, platiš jednu mjesečnu plaću igrača i sve ti oprošteno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti