Barca bolja od Jouventuda, prva pobjeda Gipuzkoe
U šestom kolu španjolske Endesa lige igran je katalonski derbi između Barcelone i Jouventuda a nakon velike borbe slavila je Barcelona

Barca bolja od Jouventuda, prva pobjeda Gipuzkoe

U Endesa ligi danas je odigrano pet utakmica a najzanimljivije je bilo u Barceloni gdje su snage odmjerili rivali iz Barcelone i njenog predgrađa a utakmica je pomalo neočekivano otišla u produžetak.

Barca se dobro namučila da savlada Joventut koji igra vrlo dobro na početku sezone. U utakmici koja je riješena nakon produžetaka briljirao je Kevin Pangos sa 32 poena dok je iznenađujuće dobro odigrao Artem Pustovy ubacivši 11 poena za 17 minuta nadomjestivši izostanak Ante Tomića. Kod gostiju Dawson je ubacio 20 a Morgan 19 poena.

Real je u svojoj dvorani dočekao Burgos i u opuštenoj utakmici slavio 13 razlike. Pablo Laso je svima rasporedio minutažu tako da niko nije igrao više od 22 minute. Llull je ubacio 19 poena a Carroll je dodao 14. Kod gostiju vrijedi istaknuti učinak Vlatka Čančara sa 24 poena i 5 skokova.

Prvu pobijedu sezone ostvarila je Gipuzkoa pobijedivši na domaćem terenu favoriziranu ekipu Gran Canarije. Presudna je bila treća četvrtina koju su domaći košarkaši riješili u svoju korist 21-12. Gipuzkou su  predvodili Blagota Sekulić sa 14 i Garrett Nevels sa 12 poena. Chris Evans je bio jedini dvoznamenkast u redovima gostiju sa 15 poena.

Valencija je slavila u svojoj dvorani nad ekipom Fuenlabrade. Gosti su se dobro držali do zadnje četvrtine a onda Valencija u zadnjih 10 minuta ubacuje 31 poen za konačnih plus 19. Dubljević je postigao 21 poen a Van Rossom 17. Marc Garcija sa 15 i Marko Popović sa 12 poena su jedini vrijedni spomena kod gostiju.

U posljednoj utakmici dana Baskonija je opet ponizila svog protivnika. Ovog puta je nastradao Estudiantes na svom parketu. Shengelija je sa 18 poena predvodio ujednačen napad gostiju. Za domaću ekipu Brizuela je ubacio 17 a Clavell 13 poena.

Rezultati

Barcelona – Joventut 94-92 ( 81-81)

Real Madrid – San Pablo Burgos 90 – 73

Gipuzkoa – Gran Canarija 74 – 63

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencija – Fuenlabrada 86 – 67

Estudiantes  - Baskonija 63 - 100

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi