Barca ponovo pala: Baskonia korak do finala

Vode sa 2:0

Barca ponovo pala: Baskonia korak do finala

Ekipa Baskonie na samo je jedan korak od plasmana u finale španjolske košarkaške Endesa lige. 

U odličnom meču Baski su večeras po drugi put svladali Barcelonu, no ovaj put dosta teže nego je to bilo u prvom susretu. Ekipa iz Vitorije pobijedila je s 85:79 i na jednu pobjedu je udaljena od velikog finala. Barca je u prvom poluvremenu dirigirala igrom i činilo se da će Pešićeva ekipa kući natrag sa zlata vrijednim breakom.

Deset poena prednosti na poluvremenu se istopilo tokom trećeg perioda kada je Baskonia zaigrala svoju prepoznatljivu brzu košarku praćenu agresivnom obranom. Matt Janning i Marcelino Huertas predvodili su Baskoniu u preokretu s 19, odnosno 15 poena, dok su Beabuois i Toko Shengelia dodali po 12 koševa.

Moerman sa 18, Hanga s 13 i Tomić 12 poena najbolji kod Barcelone pred kojom je u idućem susretu koji se za dva dana igra u Blaugrani imperativ pobjede, jer u protivnom, sezona će za Svetislava Pešića i njegove igračr završiti prije nego su se početkom sezone nadali.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kirolbet Baskonia - Barcelona Lassa 85:79 (2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi