Nova blamaža Barcelone

Baskonia im očitala lekciju

Nova blamaža Barcelone

E. Čaušević

Košarkaši Barcelone doživjeli su večeras težak poraz u gostima protiv Baskonije (86:61) u prvom meču polufinala španske ACB lige.

Katalonski klub je večeras još jednom pokazao da se nalazi u jako lošoj formi gotovo cijele sezone, a na kraju su protiv Baskonije doživjeli još jednu blamažu.

Od samog početka meča domaći košarkaši imali su prednost koju nisu ispuštali do samog kraja. Nakon prve dionice Baskonia je vodila sa 20:15, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 47:28 za domaće.

Barca je pokušala nadoknaditi 20 poena razlike, ali je doživjela još veći šamar u nastavku. Baskonia je imala i čak 30 poena prednosti, a na kraju se meč završio rezultatom 86:61.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, polufinale:

Baskonia - Barcelona 86:61 (20:15, 27:13, 20:12, 19:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi