Barcelona u finalu Eurolige!
Foto - EPA

Higgins pogodio za pobjedu

Barcelona u finalu Eurolige!

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su Armani Milano rezultatom 84:82 i plasirali su se u finale Eurolige.

U zaista sjajnom meču Barca je došla do trijumfa poenima Coryja Higginsa na manje od sekunde prije kraja meča.

Barcelona je bila ta koja je bolje ušla u ovaj meč. Katalonski tim je kontrolisao rezultat u prvoj dionici, Armani je imao samo jedno vodstvo, a nakon efikasne prve dionice bilo je 27:24 za Barcelonu.

Iskusni Pau Gasol je davao značajan doprinos igri u tim trenucima. Ubacio je 10 poena za relativno kratak period na parketu i činilo se kako je Barca na dobrom putu da dođe do trijumfa.

Na odmor je Barcelona otišla sa devet poena prednosti (51:42), ali u trećem periodu dolazi do velikog pada u igri ekipe Šarunasa Jasikevicusa što ekipa iz Milana koristi.

Armani je od minus osam u uvodnoj minuti trećeg perioda (53:45), došao do plus osam u jednom trenutku (59:67), a treći period je završen trojkom Nicka Calathesa za 67:71 i ova trojka je itekako podigla Katalonce.

Oglasi

Posljednji period Barcelona ostvara serijom 5:0 i ponovo preuzima vodstvo (72:71) i tada je počela igra koš za koš.

Ostala je Barca u finišu bez Nicka Calathesa koji se teže povrijedio, a zatim je uslijedila sjajna završnica.

U posljednji minut ušlo se rezultatom 82:82, Barcelona je promašila svoj napad, Kevin Punter promašuje trojku, a zatim Cory Higgins pogađa za vodstvo od 84:82.

Imao je Armani šansu za posljednji šut, ali ga nije iskoristio i Barcelona je došla do trijumfa i prolaska u finale.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola Mirotić je predvodio Barcelonu sa 21 poenom u ovom meču, Nick Calathes je dodao 17, dok je najefikasniji na meču bio Kevin Punter sa 23 koša.

Barcelona će u finalu Eurolige igrati protiv Anadolu Efesa koji je eliminisao CSKA iz Moskve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti