Barcelona i Baskonija u finalu španske ACB lige

Meč se igra za dva dana

Barcelona i Baskonija u finalu španske ACB lige

A. Čaušević

Barcelona i Baskonija će igrati finalni meč razigravanja španske ACB lige nakon današnjih pobjeda u polufinalnim duelima. 

Prvi finalist postala je Barcelona nakon što je ubjedljivo pobijedila San Pablo Burgos sa 98:84. Katalonci su bili bolji rival te su sasvim očekivano opravdali ulogu favorita.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mirotić koji je meč završio sa 18 poena, na drugoj strani izdvojio se učinak Benitea od 16 poena.

U drugom polufinalnom duelu između Valencije i Baskonije viđeno je mnogo više drame. susret prepun preokreta donio je pobjedu Baskonije 73:75.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Baskoniju su do pobjede vodili Dragić i Shengelija sa po 21, odnosno 17 peona. Kod Valencije najbolju partiju sa 14 poena je pružio Van Rossom.

Finalni meč između Barcelone i Baskonije igra se u utorak, 30. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi