Nije Air Canada ali jeste Air Polonara!

Spektakularno zakucavanje u Španjolskoj

Nije Air Canada ali jeste Air Polonara!

Večeras su igrane utakmice petog kola doigravanja za košarkaškog prvaka Španjolske.

Baskonia je ubilježila, pomalo iznenađujuće, drugi poraz na turniru i to od neugodne momčadi Jouventuda. 

Jouventud je bolje otvorio utakmicu i na poluvremenu stvorio prednost od 9 poena prednosti. Baskijski tim pokušao se vratiti ali je tim uz Badalone izdržao sve napade i slavio zasluženu pobjedu od 76:74. Zanimljivo, najbolji košarkaš Jouventuda u ovoj utakmici bio je Kerem Kanter, 25-godišnji brat turske NBA zvijezde Enesa Kantera koji je ubacio 18 poena. 

Neočekivano, kod Baskonie je najbolji bio talijanski krilni košarkaš Achille Polonara s također 18 koševa ali i s potezom utakmice. Krajem treće četvrtine kad su Baski sustizali vodstvo Jouventuda Sedekerskis je šutirao trojku koja se odbila daleko od koša, no niotkud se stvorio sjajni Talijan koji je objeručke prihvatio loptu i silovito je 'putback' zakucavanjem vratio u koš. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Iako je Baskonia poražena, Polonari će za utjehu ostati činjenica da je izveo zasigurno najbolji potez otkad se košarka vratila nakon pandemije koronavirusa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi