Barcelona konačno pobijedila, Kevin Pangos junak
Barcelona je prekinula negativnu seriju od četiri uzastopna poraza u Euroligi (Foto: EPA)

Katalonci trijumfovali u Baskoniji

Barcelona konačno pobijedila, Kevin Pangos junak

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras na gostovanju ekipu Baskonije rezultatom 70:77.

Četiri uzastopna poraza Katalonce su napravili velikim autsajderom u ovom meču, ali na kraju su gosti odigrali sjajan meč i slavili su pobjedu.

Barca je odigrala jako dobru prvu dionicu. Većinom su oni bili ti koji su imali prednost, razlika je išla do plus sedam, a nakon deset minuta igre bilo je tri razlike, 16:19.

Kontrolisala je Barcelona rezultat i tokom drugog perioda. Bili su gosti u konastantnom vodstvu, a na novoj pauzi je ponovo bilo tri razlike u korist tima Svetislava Pešića, 39:42.

Baskonia je u trećoj dionici ograničila Barcelonu na samo sedam poena. Preuzeo je domaći tim vodstvo u ovoj utakmici i u posljednju dionicu su ušli sa šest poena prednosti, 55:49.

Ipak, bez uzbuđenja nije moglo. Dopustili su domaći košarkaši seriju Barce od 10:0 i gosti su ponovo došli u pozciju da oni budu ti koji će prelomiti meč na svoju stranu.

Na kraju je Barca i slomila otpor domaćina. Kevin Pangos je pogađao kada je najviše trebalo i na kraju je odveo Katalonce do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pangos je na kraju meč završio sa 16 poena, 13 je zabio u posljednjoj dionici, a pored njega se istakao i Kevin Seraphan sa 14 koševa. Matt Janning je na drugoj strani ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi