Emir Sulejmanović nije imao svoj dan, Ajdin Penava ponovo bez minutaže
Baskonia je uz Real i Barcelonu glavni kandidat za naslov prvaka Španije u ovoj sezoni

ACB liga

Emir Sulejmanović nije imao svoj dan, Ajdin Penava ponovo bez minutaže

M. Šljivak

Baskonia je u 11. kolu ACB lige na svom parketu savladala Breogan sa uvjerljivih 100:78.

Do osme pobjede u sezoni Baskonia je došla veoma lako. Iako trener Baskijaca Velimir Perasović nije bio previše zadovoljan igrom na kraju je njegov tim uvjerljivo slavio.

Susret je već na poluvremenu praktički bio završen. Imali su domaći plus 15 (43:28), a igra Breogana nije davala nadu da se mogu vratiti u meč.

Do kraja domaći tim samo lagano završava posao i dolazi do pobjede od 22 poena prednosti.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović u poraženom sastavu nije imao svoj dan. Ubacio je dva poena za 18 minuta na parketu, a pogodio je samo jedan šut iz devet pokušaja. Skakački je bio jako dobar i upisao je sedam skokova. Najefikasniji u Breoganu bio je Cvetković sa 21 poenom.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ajdin Penava sa druge strane kod Baskonije ponovo nije dobio šansu za igru, a ovaj tim je do trijumfa vodio Diop sa 20 koševa i stoprocentnim šutem iz igre (7 od 7).

Real Madrid je na svom parketu u derbiju kola razbio Gran Canariju rezultatom 87:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi